”Viktigt att det är gediget och äkta”

Avstämningsmöten som snabbar på processen

Henrik och Monica Schön har bott i sitt mysiga 1800-talstorp i Ingelstad sedan 2008. Husets lantliga placering i närheten av Sankta Maria kyrka i Finspång levde upp till önskan att bo på landet och samtidigt ha tillräckligt nära samhället för att kunna cykla till jobbet. I takt med att barnen blev äldre växte ett behov av mer utrymme i form av ett till sovrum, rymligare kök, groventré och bättre förvaring.
- Vi åkte runt en del och kikade på hur andra hade gjort tillbyggen och såg några avskräckande exempel. Det kändes som en låda från yttre rymden tryckts ihop med gamla och fina hus. Så ville vi inte ha det. Det var viktigt för oss att det skulle bli gediget och äkta, säger Henrik.
Det var då som de tog kontakt med en arkitekt och med Peter Svensson på Byggcontroll.
- Det var skönt att ha någon som Peter att hålla i handen med hans kunskap och ingångar. Det var också han som rekommenderade Erik Bakker på Butbro Bygg, säger Henrik.

Snickaren Erik Bakker tycker att projektet har varit både roligt och utmanande.
- Det krävs mycket energi, erfarenhet och finess att bygga ihop en ny utbyggnad med brutet tak på ett gammalt hus. Det är viktigt att det harmonierar och att det känns som att det har växt ihop på ett naturligt sätt. Vi har haft ett galet bra samarbete med Henrik, säger Erik.
Efter en lång byggperiod börjar nu alla inblandade parter se ett slut på projektet.
- Det känns jättehärligt. Det har varit skönt att ha direktkontakt och få snabb respons från både Erik och Peter, säger Henrik.

Scroll to top