Dags att söka bygglov för hösten!

Nu är det hög tid att ansöka om bygglov och bygganmälan om du har drömmar för hösten.
Bengt Sundén och Peter Svensson på Byggcontroll har över 40 års erfarenhet av byggbranschen och hjälper mer än gärna till under hela eller delar av processen.
- Första steget är ta reda på vad du får göra och vad som gäller i området för ditt tillbygge eller nybygge. Utifrån eventuella planbestämmelser eller sammanhållen bebyggelse handlar det sedan om att vara noggrann och ta fram bygglovshandlingar och ritningar för projektet. Tyvärr har handläggningstiden för bygglov blivit längre. Tidigare var den på ungefär 4 till 6 veckor, nu bör du snarare räkna med 6 till 8 veckor. Men om du är väl förberedd ökar såklart chanserna för en snabbare process på vägen till att sätta spaden i jorden, säger Bengt Sundén.

Byggcontroll bistår gärna med att ta fram ritningar och att lotsa dig vidare till duktiga arkitekter, konstruktörer och entreprenörer längs vägen.
- Vi ser att det finns en stadig nivå när det gäller tillbyggnation. Men tyvärr är det en brist på lediga tomter för nybygge, både för företagare och privatpersoner i Finspångs kommun. Jag skulle önska att det fanns fler möjligheter till att bygga nytt, säger Bengt.

Scroll to top