Utbyggnader med tidsenlig finess

Johan Sundberg på Ås Gård utanför Sonstorp bygger ut sitt gamla hus från 1890 med två nya utbyggnader på gavlarna. Rätt material, kvalitet och att vara tidsenlig är viktiga ledord för ägaren och byggherren.
- I ett sådant här projekt handlar det om att arbeta med varsam hand. Jag är väldigt noggrann med att välja tidsenligt material som exempelvis trä, natursten och plåttak i gammal stil. Intrycket ska vara att de nya tillbyggnaderna naturligt smälter in i huset, att de upplevs som gamla men ändå fräscha. Jag räknar med att båda utbyggnaderna står klara om ungefär ett år, säger Johan.

I etapp ett byggs den första utbyggnaden med matsal, likt en punchveranda med rikligt ljusinsläpp och tillhörande vinkällare. Etapp två kommer att bestå av ett rymligt badrum med tvättstuga och groventré. För Johan var det självklart att anlita Byggcontroll som kontrollansvariga för bygget.
- Både Bengt och Peter är snabba och lätta att ha att göra med. Jag uppskattar deras erfarenhet, lokalkännedom och praktiska råd under resans gång. Jag kan verkligen rekommendera dem, säger Johan.
- Det är roligt att få vara en del av Johans projekt. Han gör det med finess och har verkligen tänkt till för att förvalta husets arv. I det här fallet gör ju kunden mycket av jobbet själv. Men i andra fall kan vi förutom kontrollansvaret även erbjuda byggledning och förmedla externa kontakter för framtagning av kalkyler och ritningar, säger Bengt Sundén.

Scroll to top