”Skönt att luta sig mot en sådan som Bengt”

Lundgrens Åkeri är ett av de företag som satsar och bygger nytt vid Finspångs östra infart. Sedan 11 år tillbaka drivs familjeföretaget av fjärde generationens Lundgrenare från Igelfors; Robert och brodern Martin tillsammans med pappa Johan. Pandemin har inneburit både ner-och uppgångar för åkeriet. I samma veva som coronan började härja blev också granbarkborren en sorglig verklighet för många markägare. Robert lider och känner med dem, men menar också att det bidragit till att deras bilar haft full beläggning.
- Vi är ett riktigt bra gäng som trivs med varandra och med att jobba mycket. Jag tycker att vi har det jäkligt kul på jobbet och vi lägger väldigt stor vikt vid att alla våra anställda ska trivas. Det är kul att Finspång växer och att många andra lokala familjeföretag satsar på det här området, säger Robert Lundgren.

Det nya bygget kommer att inrymma kontor samt service- och tvätthall och beräknas stå färdigt för inflyttning i juni.
- Vårt nya bygge kommer göra det lättare att samla hela gänget. Vi kommer att nyanställa en mekaniker för att frigöra våra kollegor till att göra det de gillar bäst; att köra timmerbil. Bygget är en mångmiljonsatsning för oss. Jag ska erkänna att oron emellanåt hållit mig vaken på nätterna. Då är det skönt att ha sådana som duktiga kollegan Frida Lindvall, som har hand om byggprojektet internt, och Bengt Sundén på Byggcontroll att luta sig mot. Han är vår projektledare och kontrollansvarig (KA) som vi kan bolla idéer med och som hjälper oss att hitta smart lösningar för att hålla nere kostnaderna. Han är lyhörd, hjälpsam och mycket rutinerad. Jag kan absolut rekommendera Bengan, säger Robert.

- Vi är tacksamma att Lundgrens Åkeri har gett oss fullt förtroende att vara deras projektledare och KA för genomförandet från början till slut. Tillsammans med andra duktiga entreprenörer får vi bygget att flyta på riktigt bra. Det är jättekul att få vara med när lokala aktörer väljer att satsa på nybyggen. Jag hade ju förmånen att finnas med även när KL Industri var först ut att bygga på det här området, säger Bengt Sundén på Byggcontroll.

Scroll to top