Bästa tipsen när du ska bygga nytt!

Dags för dig att bygga nytt? Bengt Sundén har mer än 40 års erfarenhet av byggbranschen som kontrollansvarig och byggprojektledare. Här är hans bästa tips till den som är sugen på att bygga nytt:

- Får jag bygga det jag tänkt mig?

Viktigt att inte ha för bråttom utan undersöka vilka områdesbestämmelser som gäller för just din fastighet.

- Kan jag göra en byggritning själv?
Det är ofta värt, den förhållandevis låga kostnaden, att få professionell hjälp att ta fram en fackmannamässigt utförd ritning.

- Hur långt tid tar det att få bygglov och startbesked?
Att vara väl förberedd och inte slarva är A och O. Det ökar dessutom chanserna till att snabbare få bygglov och startbesked. I de flesta fall krävs en kontrollansvarig som är byggherrens förlängda arm för att se till att Plan- och bygglagen (PBL) följs.

- Jag hjälper dig gärna från start för en smidig byggprocess. Jag finns till både för dig som privatperson inför bygget av drömhuset, men också för dig som företagare som vill bygga om eller bygga nytt. Om du önskar kan jag även rekommendera duktiga entreprenörer, säger Bengt Sundén.

Scroll to top