Dags att söka bygglov för vårens spännande projekt!

Dags att söka bygglov för vårens spännande projekt!

- Vi hjälper gärna till under hela eller delar av processen, från att söka bygglov till att finnas med under hela projektet, säger Bengt Sundén, som tillsammans med kollegan Peter Svensson har över 40 års erfarenhet av byggbranschen.

Steg 1 innan du kan söka bygglov är att ta reda på vad du får göra och vad som gäller i området för ditt tillbygge eller nybygge. När du sedan vet vilka eventuella planbestämmelser som finns handlar det om att vara noggrann och ta fram bygglovshandlingar och ritningar för projektet.
- Vi på Byggcontroll bistår gärna med att ta fram ritningar och att lotsa dig vidare till duktiga arkitekter, konstruktörer och entreprenörer längs vägen. Då handläggningstiden för bygglov tyvärr har blivit längre, från 4-6 veckor till 6-8 veckor, är det viktigt att du är väl förberedd för att öka chanserna för en snabbare process till att på allvar dra igång ditt projekt. Vi har inlett ett djupare samarbete med Finspångs kommun som på sikt förhoppningsvis minskar handläggningstiden, säger Bengt.
Han ser tillbaka på ett år fyllt av uppdrag trots pandemin och de konsekvenser som det inneburit.
- Vi ser med tillförsikt fram emot nya uppdrag och att slutföra många av de projekt som pågår. Jag och Peter vill passa på att tacka våra kunder för i år och hälsar er varmt välkomna tillbaka till oss igen under ett spännande 2022, säger Bengt Sundén.

Scroll to top